Wednesday, August 12, 2009

Monday, August 3, 2009

kahwin muda?

aku agak pressure skit minggu ni...mana taknye ex-girlfriend aku dah bertunang ahad lepas..fuhhh memang frust, lebih-lebih lagi bukan kerana kami bergaduh atau ape..dia bertunang atas desakan ibunya...ex aku ni sebaya dengan aku..lagipun kitorang dah lama couple..adalah dalam masa 4 tahun...ni semuanya silap aku sebab x masuk meminang..dlu dia pernah tanya kat aku, tapi aku wat de jer sebab aku rasa kerja aku ni masih lagi tak stabil....so nak sara anak orang memang aku rasa diri ni tak layak lagi...ilmu agama pun aku kurang skit....entahlah mungkin ini nasib aku...ini adalah kali yang ke dua aku fail dalam bercinta...tapi rilek la, bunga bukannya sekuntum..banya lagi yang boleh dipetik di taman..aku x ada apa lagi yang hendak aku lakukan..aku nak halang pun x boleh sebab anak orang..takper la nash mungkin bukan jodoh ko dengan dia...untuk pada si dia..aku mendoakan kebahagiaan dia dengan tunangnya...dan aku harap dia masih ingat pada aku suatu hari nanti...aku rela pemergiannya demi kebaikan dirinya...sesungguhnya dialah yang pertama dan terakhir bagi aku...lepas ni kalau aku nak kahwin pun, aku serahkan bulat-bulat pada ibu bapa aku...biarlah mereka yang memilih calon untuk aku...insyaAllah.....